מי מפחד מבינה מלאכותית? הפקות אופנה בבינה מלאכותית
- getvideoclips
- לפני יום 1
- זמן קריאה 3 דקות
האם אתם חושבים שבקרוב טכנולוגיית הבינה המלאכותית
אכן תוכל להחליף את עולם הפקות האופנה והפקות הצילומים?
אם אתם שואלים אותי, חד משמעית שהתשובה היא כן, אך לדעתי אך ורק במידה מסויימת.
לצערנו או לשמחתנו, בקרוב מאוד, לא נוכל לברוח מטכנולוגיה שהולכת, לומדת ומשתפרת בקצב אדיר!
אם בעבר, לתכנון ולקידום של הפקת אופנה היה נדרש תקציב גבוה שכלל לוקיישן, איפור, שיער, סטיילינג, צילום, עריכה, תאורה וציוד יקר, הרבה יצירתיות ועבודה קשה תחת השמש עם ניסיון רב, היום טכנולוגיית הבינה המלאכותית, כבר מאפשרת למותגים ולבעלי עסקים לעשות הפקות אופנה שלמות מקצה לקצה, בלי הצורך בהפקה יקרה ומסורבלת ומבלי לצאת מהבית.
בעתיד, אני מאמין שהדברים ישתנו, במיוחד כשהמחירים עולים והכל מתייקר במדינת ישראל.
העתיד כבר כאן - הפקות אופנה ותחילתה של המהפכה בתעשיית האופנה
כיום לעסקים פשוט אין עוד צורך לשלם אלפי שקלים על הפקות יקרות ומסורבלות, בזמן שמי שבאמת יודע לעבוד עם הטכנולוגיה, יכול לדאוג להפקת אופנה וירטואלית שנעשית לחלוטין בבינה מלאכותית.
אז בטח ראיתם את הפקת האופנה שבהן השתמשו בפרזנטוריות של המותג רנואר, אנה זק ויעל שלביה, בזמן שהן היו עסוקות בהופעות בפסטיגל, והחברה השיקה לראשונה הפקת אופנה שנעשתה כולה בטכנולוגיית בינה מלאכותית לקולקציה החדשה עם דמויותיהן ועם הפריטים והדגמים האמיתיים והתוצאות היו מדהימות מתוך עמוד האינסטגרם של רנואר בהפקה שנעשתה כולה בבינה מלאכותית על ידי Future Creators Club>>>
כשהפוסט של רנואר עלה לאויר, גם אני התרגשתי מאוד ומיד יצרתי קשר עם יוצרת ההפקה, וניסיתי להבין איך ההפקה הזו נעשתה. אז שוחחנו ודיברנו והבנתי שההפקה שנעשתה לרנואר היא אכן מדהימה, לא פשוטה ליצירה, אך היא אכן יכולה להביא את תעשיית האופנה לפריצת דרך ראשונה מסוגה בעולם הפקות האופנה והפקות הצילומים.
אז מיד, כחובב טכנולוגיה מושבע שכמוני, החלטתי לבדוק בעצמי איך גם אנחנו נוכל לשלב את טכנולוגיית הבינה המלאכותית גם אצלנו, ויצרנו דמויות וירטואליות שנעשו לגמרי בAI. אז הנה לפניכם, הכירו את טום ואת אנה שבקרוב יוכלו גם הם ללבוש אולי את הדגמים של הקולקציה החדשה שלכם>>>






איך אנחנו עושים שימוש בבינה מלאכותית
אז כמובן שגם אנו נעזרים המון בכלי בינה מלאכותית, כי העבודה והאימוץ של הכלים המדהימים האלו, פשוט מייעל את הדברים והופך עבורנו את החיים לקלים ופשוטים יותר.
אנו נעזרים בעיקר בכלי בינה מלאכותית כדי ליצור הדמיות סטיילינג בבינה מלאכותית וגם עבור כתיבת תסריטים לפרסומות ולקבלת רעיונות להפקות וגם בתוכן שאנו יוצרים ועורכים בוידאו, אנו עושים המון שימוש בכלי AI.
בינתיים, אנו עדיין ממתינים שהכלים האלו יתקדמו לגרסה מתקדמת ומשופרת יותר, וממשיכים לעקוב כזבוב שעל הקיר. אנו מבטיחים לכם שבקרוב, הדמויות שיצרנו יתעוררו לחיים וילבשו דגמים ופריטים ספיציפיים של מותגים אמיתיים.
לסיכום: בינה מלאכותית - גימיק או עידן חדש?
אם תשאלו אותי, למותגי אופנה שמקדמים הפקות אופנה, תמיד ישנן מטרה מרכזית של מיתוג ומהגדלת מכירות הקולקציה והפריטים ללקוחות בכל עונות השנה.
כדי להשיג את המטרות של המותג , כדי ליצור חיבור וכדי להעביר מסר מסוים לנישה מסוימת ולבנות תדמית רצינית למותג, עדיין אין כיום תחליף אמיתי להפקות אופנה מוקפדות וממוקדות, ולעיתים הטכנולוגיה לא ממש תוכל להחליף את אנשי המקצוע המנוסים, את האותנטיות ואת הרגשות החשובים המועברים בצילומים אנושיים וטבעיים, אך בסופו של דבר, גם לטכנולוגיה הזו נדרשת מיומנות גבוהה, ניסיון בעבודה עם כלים מתקדמים והשקעה גדולה של שעות עבודה רבות, כדי להביא לתוצאות שניתן לראות בקמפיין, כפי שרנואר עשו.
שבסופו של דבר הן לא באמת מצליחות לשדר מה שדוגמנים, שחקנים, ופרנטורים וצלמים מקצועיים מצליחים לשדר בהפקות אופנה ובהפקות צילומים אותנטיים ואנושיים.
ביצירות שנעשות בטכנולוגיית בינה מלאכותית, רק חדי העין ומי שכבר הספיק להשתעשע לא מעט עם הכלים השונים של הטכנולוגיה החדשה והצומחת, יבחין מיד שישנם אי דיוקים בפרטים הקטנים, ובמעין סוג של זיוף ומניפולציה מכאנית של המציאות, ולכן בשל אי הדיוקים בפרטים הקטנים, זה עדיין די רחוק לדעתי מהחלפה אמיתית של הדבר האמיתי לדעתי.
אך כמובן שהתקציבים השונים של מותגי האופנה משחק פה וכמובן שבעתיד הטכנולוגיה תלך ותשתפר ותגיע לשם די מהר.
המהירות שהטכנולוגיה המדהימה הזו והכלים השונים, לומדים ומשתפרים וכמות המומחים החדשים שיודעים היום ליצור פרומפט בכלים שונים של בינה מלאכותית, בסופו של דבר מתעלות על הזמן הנדרש של צלמים ועורכים מקצועיים ואפילו דוגמנים ודוגמניות שגם נם לעיתים נדרשים ללמוד לעמוד נכון מול המלצמה לשדר את האוטנתיות ואת המסר הנכון למותגים השונים.
נקודה חשובה נוספת היא, שאם כל אחד יכול ליצור בקלות תוכן פשוט שמחליף את הדבר האמיתי בטכנולוגיית בינה מלאכותית, יהיה קשה לשמור על הייחודיות, שלא לדבר על החוויה, על האומנות שביצירה, על האתגר ועל הסיפוק שנעשה בהפקות אופנה, שמצליחות להשיג את המטרות העסקיות, הבידול וליצור עבור המותגים השונים את החיבור הטבעי והאותנטי עם הלקוחות הפוטנציאליים והעוקבים.
אך בשורה התחתונה, אתם יודעים מה וזו עוד נקודה קטנה למחשבה:
האם שאלתם את עצמכם אם בעידן שבו אנו חיים היום, עידן שבו כמעט כל עולם הרשתות, מרבית בני האדם ועולם הזוהר והפרסום כולו מזוייף, אז אולי באמת אנשים היום מחפשים יותר זיופים ומניפולציות יותר מהרגיל, כי זהו בסופו של דבר טבע העולם.
コメント